De specialist in arbeid en gezondheid: Advies, opleiding, kennis delen

YF Nieuwsbulletin november 2017

In deze editie:

Geslaagde studiereis Suriname: het bewegingsapparaat
YF Academy studiegids 2018

Geslaagde studiereis Suriname: het bewegingsapparaat

De studiereis Suriname lichting 18–21 november 2017 was zeer geslaagd. Als het goed is zitten de deelnemers weer boordevol nieuwe kennis in het vliegtuig terug naar huis. Of ze zijn nog wat langer gebleven natuurlijk, om nog wat te genieten van het prachtige land! Thema dit jaar was “Klachten aan het bewegingsapparaat” o.a. met Tom Brandon, sportarts Isala Zwolle.

Congres en klassikale nascholing

Een grote groep bedrijfs- en verzekeringsartsen uit Nederland en uit de Caraïbische regio hebben de afgelopen week de nascholing “Klachten aan het bewegingsapparaat: schouders, nek, armen, rug en bekken” doorlopen. Eerst was er het tweedaags congres in samenwerking met SPAOGS(Stichting Post Academisch Onderwijs Geneeskunde Suriname) voor een breed medisch publiek, daarna de tweedaagse nascholing voor Arbeid en Gezondheid profs.

Aandacht voor “red flags”

Artsen worden vaak geconfronteerd met klachten aan rug en bekken. Ook problemen met de nek, schouders en armen komen veel voor. Er was tijdens de nascholing veel aandacht voor “red flags” bij klachten, medische diagnostiek, behandeling, revalidatie en re-integratie. Wat is de prognose als het gaat om functionele mogelijkheden? Gelegenheid om te oefenen op elkaar was er natuurlijk ook.

YF Academy studiegids 2018

Volgende maand treft u op onze site weer alle modules aan die we in 2018 zullen verzorgen. We zenden u het rooster per mail toe. U kunt zich al opgeven voor de studiereizen van 2018:

Maart: naar Curaçao –  thema: longen en kno ism Teake Pal (onder voorbehoud)

Oktober: naar Suriname – thema: leven en werken met kanker  

 

Zoeken

Laatste tweets